Haya Mg Citrat 200mg tablete a50

20.40 KM

Magnezijum citrat je dodatak prehrani, pomaže u proizvodnji više energije u ćelijama, ubrzava metabolizam, potiče rad mišićnog, živčanog sistema i krvnih žila.

Poboljšava oporavak mišića nakon fizičke aktivnosti.

Sudjeluje u ATP procesu
Podržava rast kostiju
Poboljšava funkciju nervnog sistema
Poboljšava cirkulaciju krvi
Podržava kontrakcije mišića
Poboljšava oporavak
Magnezijum se sintetiše u ljudskom tijelu, ali često je potrebno osigurati dodatnu količinu kroz hranu. Aktivni fizički i psihički stres značajno povećava tjelesne potrebe za ovim elementom jer mineral sudjeluje u distribuciji signala do živčanih ćelija, proizvodnji proteina i regulaciji srčanog ritma. Njegova uloga neurotransmitera osobito je važna za normalnu funkciju cijelog tijela i njegov uravnoteženi unos smanjuje stres, poboljšava san i potiče povišeno raspoloženje i smirenost.

Mineral je izuzetno važan za aktivne sportaše jer regulira metabolizam i sudjeluje u sintezi proteina. Magnezijum ima ulogu elektrolita i fizička aktivnost smanjuje njegov nivo u tijelu. Dopuna ovog elementa nakon vježbanja preduvjet je za održavanje ravnoteže elektrolita.

Drugo važno svojstvo magnezijuma, posebno za sportaše, je njegova sposobnost opuštanja mišićnih vlakana, sprječavanja grčeva i poboljšanja mišićne kontrakcije. Takođe igra ključnu ulogu u razvoju enzima koji reagiraju na proces oporavka i apsorpciju prehrambenih elemenata. Magnezijum takođe utiče na sistem krvotoka. Prošire krvne sudove, pomaže pri snižavanju krvnog pritiska i širi bronhije u slučaju plućnih poremećaja.
Magnezijum citrat se lako i u potpunosti apsorbuje u tijelu.

Pakovanje: 50 tablete

Primjena: Uzmite 2 tablete dnevno uz obrok.


SKU 858047007014 Kategorije , ,


Share