Apipharma Medni sirup s trputcem i sljezom 100 ml

13.00 KM

Medni sirup s trputcem i sljezom predstavlja prirodnu kombinaciju meda i ljekovitog bilja koja povezuje potvrđena ljekovita svojstva meda, lista velikog trputca i korijena bijelog sljeza u jednom proizvodu.

Med se zahvaljujući svom iznimnom sastavu (organske kiseline, aminokiseline, enzimi, peludna zrnca, eterična ulja, flavonoidi, vitamini, minerali i ostalo) od davnina smatrao „svetom hranom“ te je zbog svojih nutritivnih svojstava široko korištena namirnica. Med poboljšava rad svih organa, potiče umnu i fizičku aktivnost, povećava imunitet i daje snagu čitavom organizmu. Na taj način pomaže u borbi kod infekcija i zaraze, a uz značajno antiseptičko djelovanje pridonosi oporvku kod stanja prehlade i gripe koje obično prati i kašalj.

Trputac se često koristi u terapiji protiv kašlja, budući da njegova sluz oblažući sluznicu grla i ždrijela stvara zaštitni sloj i na taj način mehanički sprječava podražaj na kašalj. Uz to smiruje upalu sluznice usne šupljine i ždrijela (potvrđeno da određene tvari u listu trputca djeluju antibakterijski i antibiotski).

Suhi ekstrakt korijena bijelog sljeza u dišnom sistemu umanjuje spazam mišića, oblaže sluznicu pa tako umiruje suhi, podražajni kašalj.

Sirup je ugodnog okusa i preporučuje se djeci i odraslima kod suhog, nadražajnog kašlja koji prati bolesti gornjih dišnih puteva. Sirup ne sadrži alkohol pa je pogodan za uzimanje svima koji iz bilo kojih razloga ne smiju ili ne žele koristiti alkohol.

Pakovanje: 100ml

Primjena: Djeca od 3 do 6 godina ½ kašičice sirupa (2,5 ml) 3 puta dnevno, djeca od 6 do 12 godina 1 kašičicu sirupa (5 ml) 3 puta dnevno, odrasli 1 kašičicu sirupa (5 ml) 4-5 puta dnevno. Sirup preporučujemo uzeti nakon obroka. Prije upotrebe promućkati! Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod! Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.
Stajanjem nastaje talog koji ne utiče na kvalitet, a nestaje mućkanjem.


SKU 3858882102131 Kategorije , ,


Share